Putere durabilă

 

LĂSĂM MAI MULT DECÂT LUĂM

 

oameni

PlanetĂ

PROFIT

Sustenabilitate 360

Termenul de durabilitate își are rădăcinile în domeniul forestier și se referă inițial la capacitatea de a menține resursele la un anumit nivel. În prezent, acest concept s-a extins și se bazează pe trei piloni principali: mediu, responsabilitate socială și economie, sau pe Oameni, Planetă și Profit, cum îl denumesc unii. Indiferent de terminologia folosită, importanța constă în ideea că sustenabilitatea nu se rezumă doar la aspecte de mediu. Pentru ca proiectele și acțiunile să fie cu adevărat durabile, conceptul trebuie abordat într-un sens mai larg.
Astăzi, lumea se confruntă cu nevoia urgentă de a adopta și promova energiile regenerabile. Dezvoltarea acestora trebuie să se facă într-un mod care să respecte mediul înconjurător, fără a compromite nevoile viitoare sau creând probleme pentru generațiile următoare. De asemenea, este crucial să generăm venituri în acest proces pentru a asigura creșterea continuă a sectorului și pentru a susține tranziția către o economie mai verde și mai durabilă.

OAMENI

Ne dorim cu toții energie regenerabilă pentru planetă, însă implementarea ei poate fi sensibilă. Proiectele noastre iau în considerare comunitatea locală și echilibrarea intereselor. Angajamentul nostru în energia regenerabilă include respectul profund pentru oameni – atât cei implicați, cât și cei afectați. Ascultarea și implicarea părților interesate sunt fundamentale pentru construirea proiectelor durabile și benefice pentru toți.

COMUNITATEA LOCALĂ

De la bun început, colaborăm activ cu comunitatea locală, înțelegând că transparența este esențială pentru relații solide. Promovăm comunicarea deschisă pentru a aborda liber preocupările și nevoile locale. Unele localitati își doresc integrarea armonioasă a parcurilor solare, cu garduri vii și panouri ascunse, în timp ce alții preferă expunerea lor. Alte preocupări includ crearea de locuri de muncă și veniturile fiscale locale.
Pentru a contribui în mod pozitiv la mediul înconjurător, consultăm comunitatea locală pentru a proteja biodiversitatea. Sprijinul lor este vital pentru obiectivele noastre de dezvoltare a energiei solare. Respectând și adresând preocupările lor, dezvoltăm proiecte durabile și economice care reflectă viziunea colectivă pentru un viitor mai verde și mai prosper. Împreună, ne îndreptăm către un viitor luminos, curat și durabil.

 

OAMENII CARE FAC CA LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE

În spatele oricărei cantități de energie curată, regenerabilă,veți găsi ingineri, dezvoltatori de proiecte, investitori, constructori, electricieni, operatori, oameni de întreținere și alții provenind din compania de dezvoltare sau din comunitatea locală. Oricare ar fi rolul, contribuția și localitatea oamenilor implicați în proiectele noastre, Danish Renewables se naște și a crescut ca o cultură a egalității. Credem în respectul pentru oamenii noștri și în respectul pentru calitatea muncii lor.

PROPRIETARII DE TERENURI

Proprietarii locali care își închiriază sau își vând terenul pentru proiecte de energie regenerabilă sunt, de asemenea, oameni cu care trebuie să avem o comunicare deschisă și clară. Din ce în ce mai mulți proprietari de terenuri închiriază terenuri pentru proiecte energetice, care au avantajul de a oferi venituri mai bune, stabile și pe termen lung din teren, în timp ce fac parte din a face lumea puțin mai verde. Construcția de parcuri eoliene sau solare nu este foarte invazivă și terenul poate fi ușor restaurat după perioada de închiriere încheiată.

Pe lângă faptul că oferă lumii energie curată, mulți proprietari de terenuri apreciază și măsurile noastre de biodiversitate implementată în toate parcurile noastre. În unele țări, este, de asemenea, destul de obișnuit ca proprietarii de terenuri să continue să folosească terenul pentru agricultură – permițând combinația benefică de energie regenerabilă și agricultură.

PLANETA

Crearea unei lumi mai durabile este o responsabilitate comună, iar colaborarea globală este esențială pentru atingerea acestui obiectiv. Atât Uniunea Europeană, cât și Organizația Națiunilor Unite și-au stabilit obiective care ghidează afacerile din întreaga lume. Dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă nu doar că au un impact evident asupra energiei curate și a mediului înconjurător, dar contribuie la crearea unor orașe mai durabile (obiectivul 11) și la cultivarea parteneriatelor (obiectivul 17) în industrii și domenii de cercetare și cunoaștere, pentru a îmbunătăți procesele existente.
În proiectele noastre, luăm în considerare preocupările legate de biodiversitate conform ambițiilor UE de a restaura, până în 2050, toate ecosistemele lumii.
Instalațiile de energie regenerabilă oferă oportunități de consolidare a biodiversității prin măsuri simple, dar eficiente, care pot avea un efect pozitiv net asupra terenurilor implicate în parcuri în decurs de 5-10 ani, cu rezultate uriașe potențiale după 30-40 de ani.
Pentru a profita de posibilitățile de îmbunătățire a biodiversității, accentul trebuie să fie inclus încă de la începutul dezvoltării proiectului, având în vedere acțiuni simple precum protejarea anumitor zone pentru conservarea ecosistemelor fragile și planificarea unor acțiuni pentru stimularea altora.

ENERGIE REGENERABILĂ ȘI BIODIVERSITATE

Energia regenerabilă și biodiversitatea sunt parteneri esențiali în conservarea mediului înconjurător. Instalațiile de energie regenerabilă oferă oportunități semnificative pentru îmbunătățirea biodiversității locale. Datorită construcției lor non-invazive, parcurile solare pot coexista cu activități precum agricultura și stimularea anumitor specii, contribuind la conservarea habitatelor fragile.

În multe țări, terenurile folosite pentru parcurile solare sunt adesea terenuri cu conținut scăzut de nutrienți, anterior utilizate pentru monocultură, cu biodiversitate redusă. În majoritatea cazurilor, construcția parcurilor solare poate transforma aceste terenuri în ecosisteme bogate prin acțiuni simple și eficiente:

 

  • Razuirea solului pentru îmbunătățirea fertilității
  • Utilizarea așchiilor de lemn sau a buruienilor uscate pentru îmbunătățirea solului
  • Crearea zonelor umede cu pietre și lemn vechi
  • Curățarea parțială a zonelor umede de noroi
  • Plantarea gardurilor vii cu specii locale

PROFIT

Investiția în energie regenerabilă este cheia unui viitor mai bun, nu doar pentru mediul înconjurător, dar si din punct de vedere economic.

Pentru cei interesați de mediul înconjurător și de combaterea schimbărilor climatice, banii pot părea un obstacol. Cu toate acestea, pentru a face trecerea către energie regenerabilă și a îndeplini obiectivele climatice, proiectele trebuie să fie atrăgătoare pentru investitori. Astfel, energia regenerabilă trebuie să fie o afacere viabilă și profitabilă.

Instalațiile de energie regenerabilă nu doar că aduc beneficii financiare investitorilor, ci și stimulează comunitățile locale prin crearea locurilor de muncă și reducerea costurilor pentru electricitate.

Pentru a atinge obiectivele climatice stabilite în Acordul de la Paris, investițiile în surse regenerabile trebuie să crească semnificativ. Deși profiturile din surse regenerabile au crescut considerabil în ultimii ani, investițiile nu au urmat aceeași tendință. Este esențial să dublăm nivelul investițiilor pentru a accelera tranziția către o economie mai verde și pentru a combate schimbările climatice.

Fiecare proiect de energie regenerabilă contribuie la progresul tehnologic și la reducerea costurilor, facilitând astfel tranziția către surse de energie mai curate și sustenabile. Acest ciclu de învățare și îmbunătățire este esențial pentru o tranziție energetică eficientă și necesară.

IMPACTUL ECONOMIC ASUPRA COMUNITĂȚILOR LOCALE

Lăsând deoparte perspectiva macro, proiectele trebuie de asemenea să fie durabile din punct de vedere economic la nivel local. Din perspectiva părților interesate locale, proiectele de energie regenerabilă pot contribui la veniturile fiscale locale și pot stimula locurile de muncă și creșterea economică la nivel local. Instalațiile de energie regenerabilă sunt, de asemenea, o sursă de stimulare pozitivă pentru comunitățile locale. Electricitate mai ieftină și mai multe locuri de muncă asigură, de asemenea, că nu numai investitorii profită de pe urma proiectelor energetice, ci și întreaga comunitate din jurul acesteia beneficiază.

Instalațiile de energie regenerabilă sunt, de asemenea, o sursă de stimulare pozitivă pentru comunitățile locale. Electricitate mai ieftină și mai multe locuri de muncă asigură, de asemenea, că nu numai investitorii profită de pe urma proiectelor energetice, ci și întreaga comunitate din jurul acesteia beneficiază.

Acesta este motivul pentru care o parte din munca noastră este de a face energia regenerabilă atractivă ca oportunități de investiții, deoarece suntem încă departe de a atinge nivelurile de investiții de care avem nevoie pentru a conduce această schimbare crucială pentru planetă.

DORIM SOCIETATE DURABILĂ 

Politica de durabilitate se referă la angajamentul și acțiunile unei organizații, guverne, sau grupuri sociale pentru a opera într-un mod care să fie sustenabil din punct de vedere economic, social și ambiental pe termen lung. Aceasta implică adoptarea unor practici și politicilor care să echilibreze nevoile prezentului cu cele ale viitorului, pentru a asigura că resursele și mediul sunt gestionate într-un mod responsabil și că nevoile sociale sunt îndeplinite fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi.

Iată câteva aspecte importante ale unei politici de durabilitate:

Economică: O politică de durabilitate din punct de vedere economic vizează utilizarea eficientă a resurselor financiare și investirea în proiecte și tehnologii care să aibă un impact pozitiv asupra mediului și comunităților pe termen lung. Aceasta poate include reduceri ale consumului de resurse, eficiență energetică, investiții în energii regenerabile sau în tehnologii mai prietenoase cu mediul.

Socială: Politica de durabilitate trebuie să aibă în vedere și aspectele sociale, asigurându-se că operațiunile și deciziile organizaționale nu aduc prejudicii comunităților locale sau angajaților și că contribuie la îmbunătățirea calității vieții acestora. Aceasta poate include angajamentul față de condiții de muncă sigure și echitabile, sprijinirea comunităților locale sau promovarea diversității și incluziunii.

Ambientală: Aspectul principal al unei politici de durabilitate este conservarea și protejarea mediului înconjurător. Acest lucru implică reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conservarea resurselor naturale, protejarea biodiversității, utilizarea responsabilă a apei și gestionarea adecvată a deșeurilor.

Transparență și responsabilitate: O politică de durabilitate eficientă implică transparență și responsabilitate în toate aspectele operațiunilor organizaționale. Acest lucru include raportarea transparentă a performanțelor în materie de durabilitate, consultarea și implicarea părților interesate și asumarea responsabilității pentru impactul asupra mediului și comunităților.

În general, o politică de durabilitate are ca scop integrarea principiilor durabile în toate aspectele activității organizaționale și promovarea unei abordări holistice și echilibrate față de dezvoltare și utilizarea resurselor

 

S-ar putea să arate ca pădurea ta!

Crearea unei lumi mai durabile este o sarcină comună. Pe tot globul trebuie să colaborăm în vederea acestui obiectiv. Atât UE, cât și ONU și-au stabilit obiective pentru a acționa ca ghiduri pentru afacerile din lume. Pe lângă impactul evident asupra energiei curate și asupra vieții pe uscat, dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă este, de asemenea, o chestiune de creare a unor orașe mai durabile (obiectivul 11) și de cultivare a parteneriatelor (obiectivul 17) în industrii și domenii de cunoaștere care vor asigura o îmbunătățire continuă a proceselor cu care lucrăm.

În dezvoltarea proiectelor noastre, includem, de asemenea, preocupările legate de biodiversitate ca parte a procesului nostru de proiectare, conform ambiției UE de a ne asigura că, până în 2050, toate ecosistemele lumii și serviciile lor sunt restaurate la o stare ecologică bună, rezistente și rezistente. protejate adecvat.

Instalațiile de energie regenerabilă reprezintă oportunități de consolidare a biodiversității din zonă cu măsuri simple, dar eficiente, care pot crea un efect net pozitiv asupra bucăților de teren implicate în parcuri după 5-10 ani – rezultatele potențiale după 30-40 de ani sunt uriașe.

Pentru a profita de posibilitățile de îmbunătățire a biodiversității, accentul trebuie inclus încă de la începutul dezvoltării proiectului, deoarece multe acțiuni sunt la fel de simple precum protejarea anumitor zone pentru a proteja ecosistemele mici sau fragile și planificarea acțiunilor pentru stimularea altora. .

POLITICA NOASTRA DE DURABILITATE ÎN PRACTICĂ

Vom respecta toate legile și reglementările aplicabile și ne vom strădui nu numai să respectăm, ci și să depășim aceste cerințe acolo unde este posibil.
Vom evalua și gestiona riscurile și impactul asupra mediului ale operațiunilor noastre și vom lua măsuri proactive pentru a stimula biodiversitatea ca parte a strategiei noastre de dezvoltare a proiectului.
Vom promova eficiența și conservarea energiei în toate aspectele afacerii noastre, inclusiv în operațiunile noastre de zi cu zi, deoarece credem că angajamentul începe cu acțiuni mici în fiecare zi care reflectă angajamentul nostru față de mediu.
Vom căuta să folosim surse de energie regenerabilă și să ne reducem dependența de sursele de energie neregenerabile.
Ne vom implica cu părțile interesate, inclusiv cu clienții, angajații, furnizorii și comunitățile locale, pentru a identifica și aborda preocupările și pentru a include feedback în operațiunile noastre în fiecare proiect pe care îl dezvoltăm prin cadrul nostru de evaluare a riscurilor.
Vom încorpora criterii de sustenabilitate în procesele noastre de screening și de luare a deciziilor, precum și în proiectarea, dezvoltarea și operarea proiectelor noastre.
Vom promova conștientizarea mediului și educația pentru durabilitate în rândul angajaților, clienților și altor părți interesate.
Vom comunica părților interesate politica, angajamentele și performanța noastră în materie de sustenabilitate și vom încuraja partenerii și furnizorii noștri să adopte politici și practici sustenabile similare.

Angajamentul nostru față de drepturile omului și față de mediu este o parte integrantă a angajamentului nostru față de sustenabilitate și a modelului nostru de afaceri. Vom continua să revizuim și să îmbunătățim politicile și practicile noastre pentru a ne asigura că creăm un impact pozitiv în comunitățile în care ne desfășurăm și să oferim mai mult decât am făcut la fiecare pas. Ca parte a acestui angajament, încorporăm o evaluare anuală a performanței sustenabilității, inclusiv identificarea zonelor de îmbunătățire și stabilirea obiectivelor și țintelor.

 

Esben K. Christensen

Esben Kumke Christensen