Suedia

 

Mai este un drum lung de parcurs

100% energie regenerabilă până în 2040

La Danish Renewables, știm că mulți suedezi, ca și noi, se gândesc la ceea ce lăsăm în urmă pentru generațiile viitoare și la modul în care putem contribui la crearea unui mediu mai bun pentru viitor. 

Suedia își propune să producă 100% din energia electrică din surse regenerabile până în 2040 și mai este un drum lung, foarte lung de parcurs.
Pentru a ajunge acolo într-un mod care să fie cu adevărat benefic pentru planetă, este nevoie nu doar de construirea a mult mai multe proiecte de energie regenerabilă, ci și de o înțelegere a locului în care să le facem și a modului în care să le integrăm în comunitățile locale care le înconjoară.

Dorim ca toată lumea să aibă posibilitatea de a beneficia de energia solară atât în calitate de consumatori, cât și de investitori responsabili, doar atunci putem face cu toții parte din soluție.

La ce ne referim atunci când spunem:

Diversitatea biologică

În ultimii ani, atenția și nevoia de planificare a biodiversității și modul în care aceasta ar trebui să facă parte din soluție în etapa de proiectare a parcurilor solare a crescut dinamic. Crearea unor parcuri solare care să fie durabile și să protejeze biodiversitatea nu este complicată. Trebuie “doar” să găsiți amplasamente adecvate, să decideți că este o prioritate și să aveți convingerea de a o face să funcționeze. Să lucrezi cu sustenabilitatea înseamnă uneori să protejezi, alteori să schimbi și alteori să lași natura să aibă grijă de ea însăși sub ochii noștri vigilenți.
Mai presus de toate, înseamnă să proiectăm parcul solar în așa fel încât să ne asigurăm că dăm înapoi mai mult decât luăm și, datorită acestui fapt, putem lăsa o valoare netă mai mare în ceea ce privește biodiversitatea, creând/producând în același timp energie verde.

Cum arată zona ideală pentru un parc solar?

Seamănă cu pădurea ta!

Există multe aspecte care trebuie luate în considerare atunci când se analizează unde/cum să se creeze energie verde și nu există o rețetă gata făcută. Este vorba despre dimensiune, teren, accesibilitate și mediu. Este vorba despre găsirea unor locuri care să facă posibilă atât producerea unei cantități mari de energie, cât și îmbunătățirea condițiilor din zonă pentru insecte, gândaci, albine etc… și, nu în ultimul rând, o bună integrare cu mediul înconjurător.